Skip to content

REQUEST ADVICE CONVERSATION

We are happy to advise you how to solve odour and emission problems. We strive to find the best sustainable solution. As every question is different, we would like to have personal contact with you, so we can go through all the details carefully.

Enter your details and one of our odour experts will contact you to make an appointment:

  Home / News / Luchtwassers en de energietransitie

  Nieuws

  LUCHTWASSERS EN DE ENERGIETRANSITIE

  Share:

  De transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem is in Nederland in volle gang. Daarbij zijn CO2-arme brandstoffen hard nodig. Een deel van die brandstoffen moet uit biogas komen. De productie hiervan moet tussen 2022 en 2030 vernegenvoudigen*.

  In de biogassector worden AEC luchtwassers gebruikt om de ammoniak en geuremissies te verlagen. Deze gassen komen vrij tijdens het drogen van het digestaat en zorgen voor veel overlast in de omgeving.  In onze luchtwassers wordt de lucht met zwavelzuur 'gewassen'; daarna wordt schone lucht via het luchtkanaal naar buiten geblazen.

  Het (spui)water waarmee de lucht is gewassen is rijk aan ammoniumsulfaat. Dit spuiwater wordt weggepompt en elders opgeslagen. Ammoniumsulfaat bevat zowel stikstof als zwavel en is een belangrijke voedingsstof voor gewassen. Het spuiwater kan dus goed als organische meststof gebruikt worden.

  AEC Scrubbers for the cleanest air possible

  AEC luchtwassers kunnen ook worden toegepast voor de verwijdering van waterstofsulfide uit biogas. Nadat het biogas is ontzwaveld, kan het worden gebruikt in een gasmotor of ketel. Bovendien kan het biogas, als het is opgewaardeerd tot groen gas, worden geleverd aan een lokaal microgasnetwerk.

  * https://www.rabobank.nl/kennis/d011316882-de-rol-van-biogas-en-groen-gas-in-een-klimaatneutraal-energiesysteem 07-10-2022

  wilt u updates krijgen van de laatste nieuwtjes?

  Vergelijkbaar nieuws (3) 23/01/23 Standaard luchtwasunit voor drooginstallatieproducent 07/10/22 Stikstofaanpak bij pluimveeslachterij 14/04/22 Graag begroeten wij u op de IFAT 2022